handsresizedpng
Group-82-1
Group-82
Group-86

Bericht van het bestuur

Als bestuurslid Communicatie en PR heb ik in deze Binnenpost de eer het voorwoord te schrijven. En daarvoor heb ik eens opgezocht waar het woord communicatie nou precies vandaan komt. Het zal je niet verbazen dat het een van oorsprong Latijns woord is, afgeleid van ‘communicare’. Dit betekent ‘iets gemeenschappelijk maken’ of ‘delen’. Communicatie is dus niet alleen het overbrengen van informatie, maar vooral het delen en verbinden met anderen op een manier die begrip en gemeenschap bevordert.

Binnen Buitenzorg is er veel communicatie. Via ‘officiële kanalen’ zoals de Binnenpost en via de website en social media. Maar het belangrijkst is zonder twijfel de onderlinge communicatie. Even een gezellig praatje tijdens een activiteit, informeren hoe het met iemand gaat die je misschien al even niet hebt gezien of communicatie om dingen voor Buitenzorg te regelen. Door met elkaar te communiceren gaan we elkaar beter begrijpen voor ons gemeenschappelijke doel: zorgen dat mensen met een verstandelijke beperking mee kunnen doen aan onze samenleving.

We vieren dit jaar ons 30-jarig jubileum en in die 30 jaar zijn er prachtige dingen ontstaan voor onze doelgroep. En bij alles dat is gerealiseerd, speelt communicatie een belangrijke rol. En ook voor de komende jaren kunnen we nog veel betekenen voor onze doelgroep. De communicatie bloeit volop. Gelukkig maar.

Komende maanden staat er weer van alles te gebeuren bij Buitenzorg. Er wordt hard gewerkt in de tuin en een speciale commissie is druk met het organiseren van een jubileumfeest. En natuurlijk blijven ook alle ‘gewone’ activiteiten steeds doorgaan. Als vrijwilliger krijg je vast niet alles mee wat er gebeurt binnen Buitenzorg. Via de Binnenpost blijf je toch op de hoogte.

Mede namens de redactie wens ik je veel leesplezier.

Stephanie van Nellestijn

Deel dit bericht: