handsresizedpng
Group-82-1
Group-82
Group-86

Help mee, steun Buitenzorg

fav

Ontdekkingstocht door de democratie

Wie is er nu eigenlijk de baas in Veenendaal: de burgemeester? Of de gemeenteraad?
Wat is politiek nou eigenlijk? En wat merken wij daarvan?

Omdat ook mensen met een verstandelijke beperking willen weten wat we onder politiek verstaan en hoe politiek werkt, organiseren vrijwilligers Jaap Pilon en Bert van de Weert de cursus: “Ontdekkingstocht door de Democratie”. Zij leren de deelnemers wat er allemaal komt kijken bij de politiek en hoe het politieke besluitvormingsproces werkt. En dat, als er verkiezingen zijn, je moet gaan stemmen.

Maar niet op welke partij, dat maken de deelnemers zelf wel uit. Het is niet alleen maar theorie: ook wordt er regelmatig een bezoek gebracht aan een plek waar politiek bedreven wordt. Het gemeentehuis, de raadzaal, het politiebureau, een ministerie. Of er worden mensen uit de politiek uitgenodigd op een cursusavond. Dat we daarmee soms de krant halen is prima! Want de cursus dient ook nog een ander doel: dat de “politiek” mensen met een verstandelijke beperking ook serieus moet nemen.

Waar en wanneer

De cursus duurt van september tot en met mei en wordt twee keer per maand gehouden, op
dinsdagavond van 19.15 tot 20.45 uur. Kijk voor alle zekerheid altijd vooraf even in de agenda.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus.

Aanmelden

Wil je ook een keer meedoen aan “Ontdekkingstocht door de Democratie”? Stuur dan een mail naar info@stichtingbuitenzorg.nl en we nemen contact met je op.

Wordt vrijwilliger bij Buitenzorg