handsresizedpng
Group-82-1
Group-82
Group-86

Fotodropping, een gezamenlijke activiteit

Vijfendertig bezoekers en vele vrijwilligers van alle leeftijden. Wat een succes!
Aan het eind van het eerste seizoen van de ZOOZ in 2022/2023 vroegen we ons af: ‘Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de wat oudere ZOOZ-bezoekers ook naar andere activiteiten van Buitenzorg gaan?’ Want ja, dat is best een uitdaging en drempels zijn best hoog; tegelijkertijd is het wel nodig voor de doorstroom.
‘Is het geen idee om een gezamenlijke activiteit te organiseren, voorjaar 2024, buiten de deuren van Ruisseveen, met Ilse en Esmee in the lead voor de organisatie? Zodat de ZOOZ-bezoekers ook andere mensen van Buitenzorg leren kennen en er misschien nieuwe connecties ontstaan?’

Het duurde even voordat er een geschikte datum, activiteit en locatie was. En het was best spannend of de doelen behaald zouden worden die Ilse en Esmee hadden gesteld:

  • Mensen samenbrengen: bezoekers en vrijwilligers.
  • Minimaal 20 deelnemers, waarvan vijf in de leeftijd 25+.

Nou nervositeit daarover was echt niet nodig bleek op vrijdagavond 14 juni. De doelen zijn makkelijk gehaald met de fotodropping in het centrum. Met foto’s via Whatsapp en opdrachten gingen bezoekers en vrijwilligers in gemixte groepjes het centrum in. Gezellig met elkaar. En we eindigden met z’n allen met een ijsje bij Snackbar Jerommeke.

Wat een succes was het! En wat een enthousiaste reacties van zowel bezoekers, vrijwilligers, vrijwilligers van de Rotary en verzorgers van bezoekers. Dikke knuffels, enthousiaste polonaises, grote glimlachen.

Vrijwilliger en vader van een oudere bezoeker: “Wat leuk! We hebben allemaal nieuwe bezoekers leren kennen. Zo gezellig. Dit moeten we echt vaker doen!”

Anja Slendebroek
Projectleider De Verschilmakers

Deel dit bericht: