handsresizedpng
Group-82-1
Group-82
Group-86
Foto Soos vrijwilligers

Nieuws van de Soos

Twee keer in de maand komen de bezoekers op vrijdagavond naar de Soos. Vanuit Otterlo tot Rhenen, de Soos is voor iedereen toegankelijk. Het is daarom altijd afwachten hoeveel bezoekers er komen. Wanneer we 25 bezoekers hebben is de opkomst laag, bij 40 bezoekers is de opkomst hoog.

De behoeftes van de bezoekers verschillen. Bij de ene bezoeker is weinig te merken van een beperking, terwijl een andere bezoeker het downsyndroom heeft. Dat maakt het dan ook zo leuk om vrijwilliger bij de Soos te zijn. Altijd is het gezellig, zoals een van de vaste bezoekers vertelt: “Een gezellige plek waar ik graag kom”. “Ik vind de SOOS altijd heel gezellig,” vult haar vriendin aan.

Wie het team wil ondersteunen is van harte welkom. (Neem dan contact op met Niels – coördinator Soos of Bianca.) De Soos is elke tweede en vierde vrijdag van de maand.

Niets moet alles mag
Dat is een veel uitgesproken leus op de Soos. Hiermee wordt bedoeld dat er op de Soos verschillende activiteiten mogelijk zijn. Maar wie geen zin heeft om aan die activiteit mee te doen, mag iets anders doen.

Activiteiten van de Soos
De Soos heeft 17 activiteiten in een jaar, waarvan een deel uit vrije activiteiten bestaan. Dan wordt er bijvoorbeeld gekleurd, gezellig gebabbeld en spelletjes gedaan. Maar ook zijn er thema-avonden:

  • Bezoek van de poppendokter, waarbij de bezoekers, samen met de poppendokter, bekijken waar een pleister of een verbandje nodig is bij hun knuffel,
  • seizoengebonden workshops
  • fotoshoot met modeshow
  • dansavonden
  • een goochelshow

Begin januari was het Nieuwjaar gala. Met bezoekers in feestelijke kleding of in kleding waar ze zich prettig in voelden. Iedereen die wilde liet zich van zijn/haar mooiste kant zien tijdens de modeshow op de rode loper. Samen of alleen een rondje lopen. Ondertussen flitste de camera om iedereen zo mooi mogelijk op de foto te zetten. En de foto’s zijn ook deze keer prachtig. (Als je de foto’s wilt zien dan kun je kijken op de Facebookpagina van Buitenzorg of het Instagramaccount van de Soos.)

Deel dit bericht: