Overlijdensbericht Anja van Poppelen

Na vele jaren als vrijwilligster actief geweest te zijn hebben wij afscheid genomen van Anja.
Tot op de laatste avond van het SOOS seizoen konden wij rekenen op de hulp van Anja.
Tijdens de afsluiting met de vrijwilligers, op 6 juni gaf ze wel aan ‘een paar dagen een beetje misselijk te zijn’. Maar gaf wel aan ‘lekker gegeten te hebben’.
Vier dagen later overleed ze in haar stoel, met naast haar een kopje koffie ingeschonken. Het lijkt er dus op dat ze op dat moment nog genoot van het moment.

Hoewel ze vanwege haar leeftijd niet meer hoefde te werken, viel ze er regelmatig in.
Met het geld dat ze hiermee verdiende kocht ze knutselspullen voor de SOOS.
Tijdens de kerst 2023 kocht ze voor elke bezoeker een klein kerstboompje die tijdens de SOOS opgetuigd konden worden met door haar mee gebrachte kerstballen en slingers.
“Ik doe dit ter nagedachtenis van Aad”, vertrouwde ze me toe. Ook haar man Aad zette zich vele uren in voor Buitenzorg. Nadat hij op tragische wijze was overleden nam Anja het stokje van hem over. Anja was sinds 2012 actief bij de Soos.

Twan, Jasper, Gerda en Niels waren aanwezig bij haar afscheidsplechtigheid in Amersfoort.
Anja laat mooie herinneringen achter.

Niels Mellema