handsresizedpng
Group-82-1
Group-82
Group-86
oliebollen-2024

Prikbord

Heb je je al aangemeld voor de bijeenkomst op 29 januari?

Dat kan nog, dus doen! We gaan namelijk in gesprek over het onderwerp sociale veiligheid bij Buitenzorg. Het is belangrijk dat wij als vrijwilligers ons veilig en prettig voelen bij Buitenzorg (trouwens ook onze bezoekers en deelnemers). En daar hoort geen ongewenst gedrag bij. Bijvoorbeeld pesten, buitensluiten, te dichtbij komen, nare grappen, discriminatie, agressie, seksueel grensoverschrijdend gedrag, enzovoort. Daarover is in het nieuwe vrijwilligersbeleid opgeschreven wat we onwenselijk vinden en wat je kunt doen als je het meemaakt, ziet of hoort. Op papier lijkt het duidelijk, maar hoe is de praktijk? We zijn allemaal verschillend (man/vrouw, leeftijd, achtergrond, enzovoort) en hebben onze eigen grenzen, normen en waarden. Daar gaan we met elkaar over in gesprek op 29 januari onder begeleiding van de nieuwe externe vertrouwenspersoon Magda van der Wees.

Programma

  • Welkom (door bestuur)
  • ‘Sociale veiligheid’ bij Buitenzorg: waarom en welke stappen zijn er gezet (door bestuur)
  • Voorstellen vertrouwenspersoon Magda van der Wees
  • Grijsgebied situaties (interactief door Magda van der Wees)
  • Gedragsregels bij Buitenzorg (interactief door Magda van der Wees)
  • Elkaar aanspreken (interactief door Magda van der Wees)
  • Afronding

Heb je je nog niet aangemeld of afgemeld? Stuur dan nu een mail naar info@stichtingbuitenzorg.nl, met je naam en op welke tijdstip je komt.

Optie 1: maandag 29 januari / 16.00-17.30 uur locatie Ruisseveen

Optie 2: maandag 29 januari / 19.00-20.30 uur locatie Ruisseveen

Ook kun je dan de nieuwe vrijwilligersovereenkomst ondertekenen of inleveren als je dat nog niet gedaan hebt. Er ligt een stapeltje klaar.

-o-o-0-o-o-

Opbrengst oliebollenverkoop

Op 29 en 30 december 2023 stond Buitenzorg weer in het teken van de oliebollenverkoop. Onze oliebollenbakkers waren al vroeg uit de veren om de lekkerste oliebollen te bakken. En dat hebben we geweten; er zijn meer dan 6.000 oliebollen verkocht en dat leverde het mooie bedrag van € 2.000,00 op.

-o-o-0-o-o-

Stichting Goed voor Elkaar

Vanaf februari 2024 gaat Stichting Goed voor Elkaar gebruik maken van het gebouw Ruisseveen. Op de vrijdagen zal er dagbesteding zijn voor ouderen met een zorgvraag. Zij kunnen ook gebruik maken van de BuitenTuin en het Dierenkampje.

-o-o-0-o-o-

Ingezonden stukken en het Prikbord

Er is in de Binnenpost ruimte voor ingezonden stukken. En we hebben een prikbord. Dus heb je iets te delen dat interessant is voor de vrijwilligers van Buitenzorg én met een link naar Stichting Buitenzorg. Mail het de redactie (henni@stichtingbuitenzorg.nl), dan kijken we of we het kunnen plaatsen.

Deadlines seizoen 2023/2024:

  • 10 maart 2024
  • 10 juni 2024

 

Deel dit bericht: