handsresizedpng
Group-82-1
Group-82
Group-86

Workshops en cursussen

Na de vraag in de laatste Binnenpost: 'Wie wil zijn/haar BHV (Bedrijfshulpverlening) behalen?', zijn Roger (tuin Dragonder), Karin (VTK) en Bianca in december op cursus geweest. Alle drie succesvol. En nu hebben ze weer 3 certificaten op zak!

In januari volgen er nog een aantal van onze vrijwilligers. Zo wordt Buitenzorg een veiliger plek om te zijn.

Het is belangrijk (eigenlijk verplicht) dat er bij al onze activiteiten twee BHV-ers aanwezig zijn om te helpen bij kleine ongelukjes. Die bijvoorbeeld voorvallen bij het koken of tuinieren, maar ook vallen of brand kan zo maar gebeuren. En wat moet je doen bij erger zoals een hartstilstand of herseninfarct. We hopen natuurlijk dat het niet gebeurt, maar je weet het nooit. Niet alleen voor Buitenzorg zijn opgeleide BHV-ers belangrijk, maar natuurlijk kun je de met de opgedane kennis een familielid of iemand op straat helpen. En kun je het allicht gebruiken in je werk.

De trainingen worden het hele jaar door gegeven. Je ontvangt een lesboek, dat je leest voor de lesdagen. Dan zijn er twee volle lesdagen, waarbij het examen aan het einde van de middag wordt afgenomen. Eens per jaar is er één opfrisdag, zodat je BHV-diploma wordt verlengd.

Interesse? Geef je op bij Bianca.

Roger (vrijwilliger in de tuin Dragonder)

Eind november/begin december heb ik via Stichting Buitenzorg meegedaan aan een BHV-training. Deze training werd op twee maandagen gegeven door Rademakers Opleidingscentrum voor Bedrijfshulpverlening en Brandbestrijding. De eerste dag leerden we van alles over eerstehulpverlening en de tweede dag ging over brandbestrijding en ontruiming. De theorie werd op een fijne, luchtige manier uitgelegd en werd afgewisseld met praktijkoefeningen. Tussendoor werd er ook veel gelachen. Ik ben blij dat ik deze training gevolgd heb en ik kan het iedereen aanraden. De training is volledig betaald door Stichting Buitenzorg, dus voor mij was het alleen een tijdsinvestering van slechts twee dagen. Het geeft me een goed gevoel dat ik nu niet meer machteloos hoef toe te kijken wanneer bijvoorbeeld iemand plotseling een hartstilstand krijgt. Ik hoop het nooit mee te hoeven maken, maar mocht het toch een keer gebeuren, dan zou hetgeen ik geleerd heb wel eens van groot belang kunnen zijn.

Foto BHV
Deel dit bericht: